Vídeňské halušky (do polévky)

1 dl mléka, 1 lžičku másla, 100 g krupice, 2 vejce, muškátový květ, sůl
Jak na to:Do vroucího osoleného mléka přidejte máslo a za stálého míchání pomalu vsypte krupici. Směs míchejte tak dlouho, až se těsto přestane lepit na vařečku a stěny nádoby. Nechte je vychladnout.
Postupně do těsta zamíchejte vejce, přidejte špetku muškátového květu a dobře se vymíchejte. Potom navlhčenou čajovou lžičkou vykrojte rovnoměrně vytvarované noky (3 ks na porci). Zavařujte je do vroucí osolené vody a vařte 3 - 4 min. Uvařené halušky vyberte, propláchněte studenou vodou a dobře okapané vložte do menšího množství vývaru.
TIP: Podle chuti můžete při přípravě těsta do nich přidat i na jemno nasekanou petrželku.
Rychlé a dobré halušky do polévky, Sójové halušky (do polévky), Halušky do polévky, Játrové halušky (do polévky), Špenátové halušky (do polévky)