Banánové vepřové maso

Potřebujeme:

½ kg vepřového plece, 2 lžíce hladké mouky, olej, 1cibuľa, 3 stroužky česneku, 1 lžička mleté ​​papriky, ½ lžičky drceného kmínu, vývar (voda), 1-2 zralé banány, ½ lžičky cukru, pepř, sůl

Jak na to:

Maso nakrájejte na hranolky, osolíme, opepříme, posypeme moukou a na rozpáleném tuku osmahneme. Přeložte do pekáče, přidejte cibuli, prolisovaný česnek, mletou papriku a kmín, podlijeme vývarem a dusíme doměkka. Měkké, dočervena upečené maso vyberte, vypečenou šťávu slijte a dejte na teple místo.
Banány nakrájíme na kolečka, posypte cukrem a vhoďte na rozpálený olej, opékejte, až cukr zkaramelizuje. Banány vmíchejte k masu a zalijte výpekem. Příloha dle chuti např. bramborová kaše.

Podobné recepty:

Vepřové masíčko po znojemsku, Banány se skořicí a rumem, Vepřové maso, Vepřové na kmíně, Vepřové na houbách