Steak z lososa ze zeleninou a krevetovou pěnou
Potřebujeme:4 plátky lososa, 2 dl vývaru, máslo, 4 žloutky, 2 dl smetany, 1 cuketa, 1 brokolice, 1 fenykl, 1 lilek, 8 ks baby karotky, 100 g koktejlových krevet, mletý bílý pepř, mletý pepř, sůl
Jak na to:Steaky z lososa osolte a osmahneme na rozbředlém másle z obou stran dozlatova. Ale nejprve si očistěte veškerou zeleninu, nakrájejte ji na menší kousky a uvařte v osolené vodě doměkka. Pak ji sceďte a orestujte na másle.
Krevetová pěna: Krevety vyloupejte, pancíře umyjte a zalijte vodou, osolte a připravte z nich vývar. Budete ho potřebovat asi 2 dl. Do vychladlého vývaru přidejte žloutky, nádobu dejte do vodní lázně a směs vyšlehejte do husté pěny. Přidejte sůl, oba druhy pepře a smetanu a znovu šlehejte nad párou.
Vyloupané krevety osolte, opepřete a opečte na másle, které zbylo po opékání lososa. Steaky upravte na talíře, obložte zeleninou a zalijte krevetovou pěnou, kterou posypeme opečenými krevetami.
Steak z lososa na bylinkovém másle, Lososový steak s cuketou a citrónovou omáčkou, Tartaletky s pěnou z aljašského lososa, Filety z lososa na bylinkovém másle, Steak z lososa s provensálským kořením