Masopustní krapne

Potřebujeme:

½ kg hladké mouky, 100 g cukru, 1/8 l vlažného mléka, 1 kostka droždí, 75 g margarínu, 2 vejce, 300 g kyselejších jablek, 100 g rozinek, 75 g kandované pomerančové kůry, cukr na posypání, skořicový cukr, olej na smažení

Jak na to:

V míse smíchejte těsto z mouky, vajec, cukru, měkkého margarínu a mléka s kvasnicemi. Nechte asi15 min. kynout a dalších 30 min. kynout zakryté. Mezitím si oloupejte jablka a nakrájejte je na malé kousky. V místech je do těsta spolu s rozinkami a pomerančovou kůrou. Těsto pak ještě nechte 15 min. do kynout. V hrnci rozehřejte tuk na smažení a pomocí 2 PL vykrojte z těsta krapne (asi 16 ks) a smažte. Usmažené je dejte okapat a pak je posypte moučkovým cukrem, do kterého přidejte skořicový cukr.

Podobné recepty:

Masopustní fánky, Masopustní punč, Masopustní tvarohové šišky, Masopustní koláč, Masopustní sulc, huspenina