Masopustní sulc, huspenina

Potřebujeme:

¼ kg hovězího masa, ¼ l hovězího vývaru, ¼ I suchého vína, 100 g hrášku, 2 mrkve, želatina (nebo vývar z kostí), mletý pepř, sůl

Jak na to:

Hovězí maso poduste, dokud nezměkne a pak nakrájejte na kostky.
Výpek zalijte vývarem a vínem a nechte vychladnout. Hrášek zalijte vroucí vodou (blanšírujte) a sceďte. Mrkev očistěte, nakrájejte na nudličky a také blanšírujte. Želatinu dejte nabobtnat do studené vody a nabobtnalou vložte do vinného vývaru. Ochuťte solí a pepřem a spolu se zeleninou i masem vlijte do formiček. Vložte je na 6 hod. do chladničky. Před podáváním formičky ponořte do horké vody, aby se sulc, huspenina dala dobře vyklopit. Podávejte s nasekaným masem a cibulí, ochuceným octem a petrželkou.

Podobné recepty:

Sedláčka sulc, huspenina, Masopustní fánky, Masopustní punč, Masopustní tvarohové šišky, Huspenina - lák