Hovězí plátky na oreganu

Potřebujeme:

¾ kg hovězího zadního, 2 cibule, 2 PL másla, 1 PL oleje, 2-3 lžíce hladké mouka (na zahuštění), 4 dl vody, 3 větvičky čerstvého oregana (2 lžičky sušeného), ½ lžičky mletého pepře, sůl

Jak na to:

Maso odblaníme, očistěte, omyjte, osušte a nakrájejte na silnější plátky. Na okrajích je nařízněte, aby se při pečení nekroutilo. Naklepeme přes fólii, osolte, opepřete. Na pánvi orestujte na horkém oleji a másle nakrájenou cibuli a plátky masa v ní ze všech stran opečte. Poprašte oreganem, podlijte teplou vodou a zakryté duste do měkka. Vyberte a udržujte teplé. Výpek zahustíte moukou, svaříme a dochuťte.
Podávejte s vařenou rýží a dušenou zeleninou.

Podobné recepty:

Hovězí plátky s bylinkami a sýrem, Ostré hovězí závitky, Hovězí maso na celer, Grilované hovězí roštěná s cibulí, Hovězí závitky s vejcem