Kuře Čep Cai

22.10.2012
Potřebujeme:

kuřecí prsa, žampiony, mrkev (čerstvá nebo mražená - pokud je zelenina mražená, přelijeme ji horkou vodou), květák, pórek, sladká a slaná sójová omáčka, kukuřice, Maizena, olej, pepř, sůl

Jak na to:

Do většího kastrolu dáme olej asi do půl centimetru. Přidáme očištěný posekaný česnek, který na horkém oleji osmažíme. Přidáme stehna a také na horkém oleji je opečeme z obou stran, přičemž kostní část otočíme vzhůru. Ztišit na střední oheň, přidáme sójovou omáčku a vodu tak, aby jí byly stehna zakryty. Vaříme asi 15 min., Zakryjeme a dáme na mírný oheň dusit na 1 hodinu. Po hodině odkryjeme a necháme vodu pomalu vypařit asi půl hodiny. Před koncem přidáme dvě polévkové lžíce octa, tím nám šťáva trošku zhoustne a odstavíme je. Množství šťávy by mělo být asi do poloviny stehen. Podáváme s rýží a libovolnou zeleninou. Stehna by měly samy odpadávat od kosti.

Podobné recepty:

Kuře Čep Čai, Kuře na pivě, Nadívané kuře zalité pivem, Zlaté kuře, Uzené kuře