Koláč s nádivkou

29.10.2012
Potřebujeme:

3 vejce, 100 g moučkového cukru, 100 g polohrubé mouky, 1 lžičku prášku do pečiva
Náplň: ½ l mléka, 100 g krystalového cukru, 80 g polohrubé mouky, 170 g másla, 100 g moučkového cukru, 100 g mletých ořechů, 130 g Be-Be sušenek
Poleva: 120 g čokolády, 80 g másla

Jak na to:

Vymíchejte žloutku s moučkovým cukrem do pěny. Z bílků a špetky soli vyšlehejte tuhý sníh. Do utřeného žloutků postupně přidejte ušlehaný sníh a mouku smíchanou s kypřícím práškem. Spolu zlehka promíchejte. Připravené těsto dejte na menších plech, pokrytý papírem na pečení a ve vyhřáté troubě upečte. Po vychladnutí papír odstraňte.

Náplň: Z mléka, cukru a mouky za stálého míchání uvařte hustou masu, kterou nechte dobře vychladnout. Máslo utřeme s moučkovým cukrem, pak ho přidejte do vychladlé masy. Přidejte mleté ​​ořechy s spolu promíchejte.
Náplň rovnoměrně natřete na vychladlé těsto a pokryjte jej Be-Be sušenky. Povrch potřete čokoládovou polevou, kterou jste připravili ve vodní lázni rozpuštěním čokolády a másla.

Podobné recepty:

Papriky se sýrovou nádivkou, Slaný koláč plněný se sýrem niva, Slaný koláč plněný se sýrem niva, Brabantové dortíky, Kynutý koláč bez kynutí