Hrách s kroupami a klobásou

200 g hrachu, 50 g krupice, sůl, 300 g klobásy, 30 g sádla, 40 g mouky, 1 cibule, česnek, majoránka
Jak na to:Hrách večer před vařením očistěte, omyjte a namočte do měkké vody. Na druhý den ještě přilijte vodu a vařte. O něco později přidejte přebrané a omyté kroupy a vše spolu doměkka uvařte. Do toho přidejte jasnější rozředěné a přecezenou cibulovou jíšku. Nakonec osolte, přidejte kousek utřeného česneku, majoránku a uvařenou, na kolečka nakrájenou klobásu nebo párky. Klobásu můžete vařit i přímo v hrachu. Hrách můžete polít upraženou cibulí.
Podobné recepty:Hrachová polévka s kroupami, Hrachová kaše, Šoulet, Pečená kachna s hrachem a kroupami, Hrachová kaše ze suchého hrachu