Šlehačkový dort

22.10.2012
Potřebujeme:

Těsto: 100 g másla, 100 krystalového cukru, 1 vanilkový cukr, 4 vejce, 70 g mletých mandlí, 100 g kakaa, 50 g hrubé mouky, 50 g Solamylu, 1 kypřící prášek do pečiva
Náplň: ½ l smetany na šlehání, griotka na ochucení korpusu, kandované višně, čokoládu na strouhání

Jak na to:

Máslo s cukrem vyšlehejte do pěny, přidejte vejce a ještě došlehejte. Pak přidejte ostatní suroviny a dobře spolu smíchejte. Těsto vylijte do vymazané a moukou vysypané dortové formy a pečte ve středně teplé troubě asi 30 min. Vychladlý korpus překrojte na 3 pláty, každý plát těsta pokapejte griotkou, poklademe na něj kandované višně a potřeme vyšlehanou šlehačkou. Vrch ozdobte zbylou šlehačkou, nastrouhanou čokoládou a višněmi.

Podobné recepty:

Šlehačkový dort, Šlehačkový dort, Šlehačkový dort, Krtkův dort, Francouzské karamelové kostky