Jahodový koláč

19.9.2012
Potřebujeme:

4 žloutky, 3 PL moučkového cukru, 150 g másla, 280 g hrubé mouky, 100 ml mléka, 200 g droždí, jahody
Pěna: 4 bílky, 250 g moučkového cukru

Jak na to:

Žloutky, cukr a máslo vymíchejte, přidejte mouku. V teplém oslazeném mléce nechte nabobtnat droždí, které pak přidejte do těsta a promíchejte. Rozetřete ho na omaštěný, moukou vysypaný plech.
Na těsto poklademe jahody, trochu je posypte cukrem a nechte asi 1 hod. na teplejším místě.
Z bílků ušlehejte sníh, přidejte práškový cukr a ušlehejte jemnou hustou pěnu, kterou rovnoměrně rozetřete na ovoce. Pečte v mírně vyhřáté troubě asi 45 min.

Podobné recepty:

Ovocný kamarád, Jahodové gofry, Jahodový koláč, Barevné řezy, Tvarohovo-ovocný koláč