Královské letní kuře

22.10.2012
Potřebujeme:

1 větší kuře, 100 g šunky, 5 rajčat, 1 malou cuketu, 2 červené papriky, ¼ kg malých cibulek, hrst čerstvého tymiánu nebo bazalky, sůl, mletý pepř dle chuti, 2 lžíce olivového oleje, 0, 15 l bílého vína, 1 PL Solamylu

Jak na to:

Kuře omyjte, osušte, posolte zvenku i zevnitř, potřete olejem, okořeňte a nechte v chladu odležet alespoň hodinu. Potom vložte do vyhřáté trouby a pečte asi hodinu. Během pečení polévejte kuře výpekem, a když už chytá zlatavý nádech, přidejte očištěné celé cibulky, posekaný tymián nebo bazalku a pečte dál. Po chvíli přidejte očištěnou papriku nakrájenou na nudličky, cuketu nakrájenou na kolečka a rajčata nakríjené na polovinu. Promíchejte s cibulkou a šťávou z výpeku. Kuře obložte nakrájenou šunkou a dejte do trouby dopéci. Jakmile je upečené, horké kuře se zeleninou vyjměte z trouby, ihned ho polijte vínem vymíchání se Solamylem a nechte 2 - 3 min. v troubě projít chutěmi. Podávejte s novými bramborami uvařenými vcelku, bohatě posypaná nasekanou petrželkou.

Podobné recepty:

Kuře na pivě, Nadívané kuře zalité pivem, Zlaté kuře, Uzené kuře, Kuře na soli