Bramborová polévka ze celerem
5.10.2012

1, 5 l vody (masového vývaru), ¼ kg celeru, ¼ brambor, 50 g žampionů, 30 g másla, 30 g mouky, 1 žloutek, 4 lžíce zakysané smetany, 20 g másla, sůl, 1 houska, 20 g tuku
Jak na to:Očištěnou zeleninu pokrájejte na kostky a uvařte do měkka v osolené vodě. Vývar zahustíme máslovou jíškou a přidejte na plátky pokrájené žampiony. Nechte povařit, přidejte smetanu, žloutek a 20 g másla. Ještě chvíli povařte a podávejte s osmaženou houskou pokrájenou na nudličky.
Podobné recepty:Hrachová polévka s celerem, Přidělaná pytlíkovka, Vločková polévka s celerem, Polévka čočková s celerem, Krémová bramborová polévka