Americké brambory

1 kg brambor, 1 kelímek zakysané smetany, 1 bílý jogurt, česnek, posekaná pažitka nebo strouhaný křen, máslo
Jak na to:Středně velké, pěkné brambory pečlivě očistěte kartáčkem pod tekoucí vodou, osušte a zabalte každý zvlášť do alobalu. Poklademe je na plech a pečte v troubě asi 50 min.
Smetanu smíchejte s jogurtem a ochuťte drceným česnekem. Přidejte pažitku nebo křen.
Do upečeného bramboru bouchněte pěstí, vybalte ho z alobalu a vidličkou na talíři rozevřete. Osolte a pokládejte kousky másla, zalijte dresinkem a zapíjejte podmáslím.
TIP: Toto jídlo je vhodné i jako hlavní jídlo
Americké brambory, Hermelínová rychlovka, Americké brambory se smetanovou omáčkou, Selské brambory, Česnekové brambory