Pizza s lilkem

4.7.2012
Potřebujeme:

50 g sýra, 250 g lilku, 100 g žampionů, 150 g kečupu, 50 g oliv, 2 stroužky česneku, 2 cibule, oregano, mletý kmín, olej na potření těsta, tuk na vymazání plechu, sůl

Jak na to:

Čerstvý lilek omyjte a neloupaných nakrájejte na plátky silné asi 3 mm. Plátky osolíme a nechte chvíli odležet, pak je osušte ubrouskem. Žampiony očistěte a nakrájejte na plátky. Cibuli oloupejte a nakrájejte. Česnek rozetřete s trochou soli a smíchejte s oreganem a kmínem.
Připravíme si těsto, dejte na pomoučněný vál a vytvarujte. Potom ho přeneste na vymazaný plech a potřete olejem. Na těsto rozetřete kečup, poklademe plátky lilku, které potřete česnekovou směsí. Navrch dejte nakrájené žampiony a cibuli. Pečte ve vyhřáté troubě. Okraje pizzy několikrát potřete vodou nebo rozšlehaným vajíčkem. Sýr nakrájejte na proužky, které poklademe těsně před dopečením na pizzu a nechte ho v troubě roztát.

Podobné recepty:

Těstoviny s lilkem, Pizza taštičky, Pizza rohlíky, Tygříkova pizza od Medvídka Pú, Pizza s lilkem a houbami