Jemná bílá zeleninová polévka
4.7.2012

300 g kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer, kedlubny, pórek), 5 dl mléka, 2 dl smetany, 2 PL maizeny, 50 g másla, vegeta, sůl
Jak na to:Očištěnou a omytou kořenovou zeleninu nakrájejte na malé kousky a vařte v menším množství vody. Před dovařením přidejte mléko. Ve smetaně rozšlehejte maizenu a za stálého míchání vlijeme do polévky. Dochuťte solí, vegetou a ještě chvíli povařte. Hotovou polévku můžete zjemnit 1 PL másla. Neměla by se podávat horká, dobře chutná mírně ohřátá, ale osvěžující je i studená.
Podobné recepty:Jemná bílá zeleninová polévka, Jemná bílá zeleninová polévka, Zeleninová polévka se sýrem, Špenátový dip nebo pomazánka, Rychlá zeleninová polévka