Zeleninová polévka se sýrem

Potřebujeme:

200 g kořenové zeleniny, 30 g hladké mouky, 20 g másla, 2,5 dcl zakysané smetany, 60 g tvrdého sýra, pepř, sůl, pažitka, voda

Jak na to:

Zeleninu nakrájíme na drobné kostičky a dáme vařit do osolené vody. Z mouky a másla připravíme světlou jíšku, zředíme ji studenou vodou a necháme povařit. Když je zelenina měkká, přidáme připravenou jíšku a zalijeme s dobře rozšlehanou smetanou a nastrouhaným sýrem. Vaříme ještě asi 10 minut na mírném plameni, dokud polévka není dostatečně jemná a hladká. Podle chuti opepříme a posypeme sekanou pažitkou nebo petrželkou.

Podobné recepty:

Špenátový dip nebo pomazánka, Francouzská zeleninová polévka se sýrem, Rychlá zeleninová polévka, Jarní zeleninová polévka, Zeleninová vločková polévka