Japonské kuřete

24.10.2012
Potřebujeme:

2 petržel, 2 mrkve, olej, 2 póry, 1 upečené kuře, masový vývar, sůl, 1 lžíce tekutého polévkového koření

Jak na to:

Očištěnou kachnu osolíme a prošpikujte proužky slaniny. Na kachních masti dorůžova osmahneme pokrájenou kořenovou zeleninu a cibuli, přidejte všechny koření, očištěnou citrónovou kůru, trochu masového vývaru a ocet. Do tohoto základu vložte připravenou kachnu a zakrytou dusíme v troubě do měkka. Během dušení podlévejte polévkou, nebo horkou vodou. Kachnu vyjměte ze šťávy a odložte na teplé místo. Z mouky, masti a cukru připravte červenou jíšku, rozřeďte je precedent a přetření šťávou z kachny a podle potřeby ještě i polévkou. Nakonec omáčku okyselí citronovou šťávou, přilijte červené víno a ještě trochu povařte. Kachnu můžete před podáváním rozdělit na menší porce a šťávu nalijte do Omáčník. Podávejte s dušenou červeným zelím a smaženými bramborovými kroketami.

Podobné recepty:

Japonské kuře, Salát z kuřete, Plněná kůže z kuřete, Grilované česnekové kuře, Japonské kuře