Králík v marinádě
9.10.2012
králík, 4 žampiony, 4 nakládané cibulky
Marináda: 1 dcl oleje, šťáva z 1 citronu, 1 PL medu, 1 PL sójové omáčky, ½ lžičky kari koření, 3 stroužky česneku, trochu cukru, mletý pepř, sůl
Kousky králičího (může být i krůtí nebo kuřecí) naložte do marinády. Přidejte pár oloupaných a nakrájených žampionů a nakládaných cibulek. Vše dobře promíchejte a nechte uležet nejlépe do druhého dne. Potom pečte v troubě pod pokličkou asi 1 hod. Podávejte s vařenými brambory.
Marináda:
Smíchejte olej, šťávu z citronu, med, sójovou omáčku, kari koření, pokrájený česnek, trochu cukru, soli a pepře.
Králík pečený s paprikou, Kuřecí prsa v pivní marinádě, Králík - pečený, Dušený králík s cizrnou, Birminghamský smažený králík