Birminghamský smažený králík

Potřebujeme:

1 králičí zadek, 150 g cibule, celý pepř, mletá paprika, bobkový list, tymián, 1 citrón, olej na smažení, těstíčko, 250 ml vody, 100 g hladké mouky, 2 vejce, 1 lžíce oleje

Jak na to:

Zadní díl z králíka omyjeme, osušíme, nasekáme na porce a osolíme. Marinádu připravíme z pokrájené cibule, mleté papriky, tymiánu, bobkového listu a citrónové šťávy. Porce masa necháme v marinádě odležet alespoň 3 hodiny a maso během macerování obracíme. Z vody, hladké mouky, žloutků a oleje připravíme těstíčko, které zlehčíme sněhem z bílků. Porce králíka máčíme v těstíčku a zvolna smažíme v oleji.

Podobné recepty:

Smažený domácí králík, Králík pečený s paprikou, Králík - pečený, Netradiční smažený hermelín, Smažený hrášek (do polévky)