Grilovací omáčky barbecue

1 tuba česnekové pasty, ½ množství mleté červené papriky, pepř, sůl
Jak na to:Smíchejte česnekovou pastu s polovičním množstvím papriky, trochou soli a pepře. Omáčku natírejte na plátky masa.
TIP: Omáčka je vhodná ke kořeněným a paprikový nářezem.
l. 2 PL oleje
3 PL hořčice
majoránka
rozmarýn
mateřídouška
saturejka
Olej smíchejte s hořčicí a 1 lžičkou směsi koření - pomletého majoránky, rozmarýnu, mateřídoušky a saturejky.
TIP: Omáčka je vhodná k masům pečeným vcelku.
II.1 dl smetany
olej
mletá červená paprika
mletý pepř
majoránka (½ bobkového listu)
sůl
Směs smetany a oleje vymíchejte na hladko v talíři s paprikou a kořením. Touto směsí natřete zvenku kuře, zatímco dovnitř po natření solí vložte majoránku (bobkový list)
TIP: Omáčka je vhodná ke kořeněným a paprikový kuřeti.
III.
½ šálku jedlého oleje
½ šálku octa
2 vejce
2 jablka
1 okurka
ředkvičky
1 malá cibule
mletý pepř
sůl
Smíchejte jedlý olej, ocet, na špičku nože soli a mletého pepře. Potom přidejte rozdrcené, natvrdo uvařené vejce a pokrájené jablka, okurku, několik ředkviček a nadrobno pokrájenou cibuli. Natřené maso uložte do chladu, aby nasákly.
TIP: Omáčka se hodí k francouzským grilovaným pokrmům.
Šípy Robina Hooda, Kuřecí játra na indický způsob, Rybí jehly se salátem, Slané terčíky, Oříškové kuře