Vepřové maso zapékané se sýrem
20.9.2012

4 řízky z krkovičky (tloušťka asi 1 cm), 1 kelímek smetany ke šlehání, 40 dkg uzeného sýra, olej, pepř, sůl
Jak na to:Maso naklepeme (ale ne příliš tence), osolte, jemně opepřete. Prudce opečte a uložte na plech, na který jste dali výpek. Maso musí pokrýt celé dno nádoby, ve které jídlo připravujete.
Nastrouhaný sýr navrstvěte na řízky, zalijte smetanou a dejte péct do trouby při teplotě asi 30-40 min. při teplotě 180 ° C. Podávejte s bramborovou kaší nebo opékanými bramborami. Vhodný je i zeleninový salát.
Zapékané vepřové se sýrem, Vepřové maso zapékané v červené zelí, Vepřové maso zapékané se sýrem, Vepřové maso zapékané se sýrem, Vepřové maso zapékané se sýrem