Šumavské masíčko

Potřebujeme:

80 dkg zadního hovězího masa, 1 velká cibule, 3 lžíce sádla, 3 dkg slaniny, 3 lžíce hladké mouky, 15 dkg kořenové zeleniny, houby, 0, 7 l mléka, 0, 1 l smetany, 1 lžičku hořčice, divoké koření, ocet , sůl

Jak na to:

Připravené hovězí maso prošpikujte slaninou, osolte a opepřete společně s nadrobno pokrájenou cibulí na sádle dozlatova. Přidejte divoké koření, mírně zalijte vodou a duste pod pokličkou za občasného podlévání doměkka. Měkké maso vyjmeme, šťávu vyduste na tuk, zaprášíme moukou a po zapražených zalijte vodou. Za stálého míchání převařte, dochuťte hořčicí, přikyselte octem a nakonec přidejte mléko a smetanu. Omáčku přeceďte přes jemné síto a jako vložku přidejte povařenou a na nudličky nakrájenou kořenovou zeleninu a očištěné na kostky nakrájené houby. Omáčku s tím vším ještě povařte. Vhodnou přílohou je houskový knedlík.

Podobné recepty:

Masíčko na gril na poslední chvíli, Blavčo , Masíčko na gril, Španělské ptáčky pro pohodlné, Pořádně masíčko s oranžovou tykvičky