Ostrý džem z broskví a hroznů
10.10.2012

1 kg broskví, 20 dkg hroznů, asi 5 cm čerstvého zázvoru, 40 dkg želírovacího cukru, 1 lžičku kyseliny citronové
Jak na to:Broskve a hrozny spařte vroucí vodou a oloupejte, rozkrojte a zbavte pecek a jadérek. Ovoce nakrájejte na kousky. Zázvor oloupejte a nastrouhejte na hrubém struhadle. Vše smíchejte a asi 5 min. vařte. Pak do ještě ne zcela rozvařená ovocné hmoty vmíchejte želírovací cukr a kyselinu citrónovou a za stálého míchání vatě ještě 4 min. Hotový džem nalijte do sklenic, uzavřete a otočte dnem na horu.
Podobné recepty:Nepečený Pudinkový dort s hroznem, Broskvový džem s hroznem a se zázvorem, Hroznové želé, Džem z hroznů a vína, Broskvový džem od almelka