Italská omáčka na těstoviny

10.10.2012
Potřebujeme:

1 cibule, 1 mrkev, ½ celeru, 3 PL olivového oleje, 1 konzerva loupaných rajčat, 2 lžíce zakysané smetany, vegeta

Jak na to:

Omytou a očištěnou zeleninu nakrájejte na malé kostičky. Na rozehřátém oleji zpěníme cibuli, přidejte mrkev, celer a za stálého míchání společně duste asi 3 min. Potom přidejte rajčata i se šťávou a rozmačkejte vařečkou. Ochuťte vegetou. Vařte na mírném ohni bez pokličky. Nakonec přidejte zakysanou smetanu a dochuťte. Omáčku podávejte s uvařenými špagetami.

Podobné recepty:

Stehýnka na rozmarýnu a italská rýže, Svíčková omáčka s těstovinami a kuřecím masem, Těstoviny se sýrovou omáčkou a s krabem, Italská specialita, Těstoviny se sýrovou omáčkou