Barevné vánoční perníčky

Potřebujeme:

200 g másla, ½ kg medu, 250 g krupicového cukru, 1 balíček perníkového koření, 15 g kakaového prášku, 1, 2 kg hladké mouky, 1 prášek do pečiva, špetka soli, 2 vejce
Poleva: 2 bílky, 300 g moučkového cukru, červené, žluté, modré potravinářské barvivo, máslo na vymazání plechu

Jak na to:

Máslo, med, cukr, perníkového koření a kakao vložte do hrnce, při mírné teplotě za stálého míchání přiveďte k varu a nechte vychladnout. Mouku s práškem do pečiva prosejte, přidejte sůl, vejce a smíchejte s medovou masou. Nejprve vše dobře zamíchejte vařečkou, pak na pomoučněném vále vypracujte na hladké těsto. Vytvarujte bochník, zabalte do alobalu a nechte přes noc odpočívat.
Těsto rozválejte na pomoučněném vále na tloušťku 4 mm, Vykrájejte různé tvary a pečte 15 min. na plechu vymaštěném máslem a při 200 ° C. Upečené perníčky nechte vychladnout.
Bílky vyšlehejte na tuhý sníh a přitom pomalu přidávejte tolik moučkového cukru, aby vznikla hustá poleva vhodná pro stříkání ozdob. Polevu rozdělte do tří nádob a každou obarvěte jinou potravinářskou barvou. Z pergamenového papíru udělejte kornoutky, naplňte je polevou, růžek odstřihněte a ozdobte perníčky.

Podobné recepty:

Vánoční perničky pro paní pavlu, Velikonoční perníčky, Vánoční perníčky, Lulacovi vánoční perníčky, Perníčky