Vepřové závitky se zeleným pepřem

Potřebujeme:

plátky vepřové kýty, parmezán, plátky šunky, bílé víno, vývar, 2-3 hrsti očištěných hub, olej, vejce, kmín, celé zelený pepř, mletý pepř, sůl

Jak na to:

Větší plátky z vepřové kýty naklepeme, posypte solí a pepřem. Hrsti očištěných hub vložte na olej do pánve, krátce orestujte, přidejte vejce, pepř, sůl, kmín a rozmíchejte. Vznikne smaženice - nádivka.
Plátky masa posypte parmezánem a potřete nádivkou, na kterou můžete položit i pár kuliček zeleného pepře. Maso srolujte, zabalte do plátků šunky a převažte nití. Dejte péct do trouby, během pečení podlévejte vývarem a vínem.

TIP: Pokud chcete přípravu urychlit, plněné řízky dejte do tlakové hrnce na kus másla a hrubě nakrájenou cibuli, podlijeme trochou vody a bílým vínem. jídlo je hotové za 30 min.

Podobné recepty:

Vepřové závitky s játry, Vepřové závitky plněné okurkami, Vepřové medailonky plněné olivami se smetanovou omáčkou, Vepřové závitky s játry, Pivovarnické závitky