Česnekové šneky
18.9.2012

Kynuté těsto (tužší, hustší), 250 g tuku Palmarín, 10 stroužků česneku, sůl, mletá červená paprika, případně vajíčko na potření
Jak na to:Prohněťte si tužší kynuté těsto.
Změklý tuk utřeme s prolisovaným česnekem a podle chuti opepřete a dosolte. Vykynuté těsto si rozdělte na 2 části, každou rozválejte a potřete připravenou nádivkou. Sviňte natěsno jako roládu, ostrým nožem ji nakrájejte příčně na kolečka, ty ukládejte na vymazaný plech. Můžete potřít rozšlehaným vejcem nebo mlékem, přičemž k nim přidejte ještě trochu soli, případně i červené papriky. Upečete.
Šneci v zelí, Vánoční šneci - delikatesa, Jidáše, Kuřecí rarášci, Česnekové kuličky