Kuře na granátové jablko
kuře, mouka, máslo
Omáčka z granátových jablek:, olej, 1 cibule, hrst nastrouhaných vlašských ořechů, 1 šálek drůbežího bujónu, 4 granátová jablka, 2 pomeranče, mletá skořice, kurkuma, cukr, sůl
Kuře Naporcujte, obalte v mouku a opečte ze všech stran na másle.
Omáčka: V pánvi rozehřejte olej a osmažte na kostičky pokrájenou cibuli. Přidejte za nastrouhané ořechy a znovu chvíli Zpěňte. Přidejte šálek vývaru a šťávu z 2 pomerančů. Přilijte propasírovanou šťávu z granátový jablek. Trochu osolte, ochuťte skořicí, trochou kurkumy a cukry a krátce povařte.
Do omáčky vložte kousky kuřete a pod pokličkou dusíme doměkka za stálého podlévání vodou nebo vývarem. Podávejte s pečenými bramborami.
TIP: Drůbeží bujón můžete nahradit horkou vodou.
Salát Tropicana, Štěpánské kuře, Kuře s kari kořením, Čerstvý ovocný pohár, Valentýnská marmeláda