Sýrové fondue

Potřebujeme:

400 g ementálu, 1 dl třešňovice, 1 lžičku škrobové moučky, bílý chléb (sendvič), stroužek česneku, muškátový oříšek, 3 dl bílého vína, mletý bílý pepř, sůl

Jak na to:

Sýr nakrájejte na větší kousky a dejte do kotlíku, který předtím potřete česnekem. zalijte vínem, na sýr přidejte nastrouhaný muškátový oříšek a bílý pepř. Kotlík postavte nad hořák a na mírném ohni začněte sýr pomalu za stálého míchání tavit. Když je sýrová hmota rozpuštěná, přidejte trochu škrobu rozpuštěného ve víně. Ten umožní, aby se víno spojilo se sýrem. Nakonec do hmoty přilijte třešňovici. Servírujte tak, že kousky chleba vnořte do hmoty. Konzumujte opatrně, neboť sýr je horký. Kotlík až do úplného sněžení nechte na mírném plameni.

Podobné recepty:

Čokoládové fondue, Čokoládové fondue, Čokoládové fondue s ovocem, Drůbeží fondue party, Sedlácké fondue