Štrudl s pomazánkového másla

3.11.2010
Potřebujeme:

1 pomazánkové máslo, polohrubá mouka, 5 jablek, vanilkovy cukr špetka skořice, a cukr krystal plus heru na vymazání plechu, 1 balení piškotu děckých, moučkový cukr na posypání

Jak na to:

Pomazánkové máslo smícháme s moukou mouku přidáváme do té doby dokud není těsto tuhé aby se dalo válet . potom s těsta vyválíme plát na něj naklademe nastrouhané píškoty někdo dává strouhanku ale piškoty sou lepší, potom na piškoty dáme nastruhaná jablka které sme po nastruhání osladily cukrem asi tak 6 lžícemy jablka pustí přebytečnou štávu. takže poklademe těsto které sme posypaly piškotama .jablkama nastrohaníma a na jablka nasypeme vanilkový cukr a dáme šoetku skořice . všecko zabalíme jako v krámě když vám balí maso takže zahneme na každým konci rohy do trojuhelníku a pak celý cíp přitiskneme nahoru potom si vymažeme pleh a vysypeme ho troškou mouky štrudl dáme na pleh zahnutýmy konci dolu takže vršek je hladký to aby se nám to nerozbalilo . do kastrulku nebo jen na plech ke štrudlu dáme ještě kousek hery a štrudl sním občas pomažene když má naoranžovělou barvu je hotový asi tak 20 minut to trvá . pak necháme trošku vychladnou a nakrájíme posype moučkovím cukrem.

Podobné recepty:

Tiramisu z pomazánkového másla, Štrůdl trochu jinak, Štrúdl z piva, Jablečno - banánová štrúdl, Rychlá pochoutka