Kuře v zelí

Potřebujeme:

1 kuře (cca 1 kg), 1 kg kysaného zelí, brambory (2 na osobu), olej, sůl

Jak na to:

Kuře Naporcujte na kousky (mohou být libovolně velké, při pečení se to ztratí) a osolte.
Na dno zapékací mísy nebo pekáčku dejte 2 lžíce lžíce oleje. Brambory nastrouhejte jako na placky, trochu osolte a dejte na olej. Na brambory dejte vrstvu zelí a navrch napěchujeme kousky kuřete.
Pečte zakryté asi 30 min. a potom odkryté podle potřeby při 200 ° C dokud to nezačne neodolatelně vonět a dokud maso nechytí opečený odstín.
Spodní vrstva se speče do křupavá a je o ni velký zájem, proto aby na pekáči nic nezbylo, třeba ji vybírat něčím ostrým - používám malířskou špachtli ...

Podobné recepty:

Kuře na kysaném zelí, Kuře na kysaném zelí, Kuře na kyselém zelí, Kuře na pivě plněné zelím, Kuře na kysaném zelí