Srbské rizoto

Potřebujeme:

300 g rýže, 40 g uzené slaniny, 40 g oleje, 400 g vepřového plece, 20 g kečupu, 40 g tvrdého sýra, čerstvá zelená paprika, mletá červená paprika, sůl

Jak na to:

Vodu přiveďte k varu, přidejte kostku houbového bujónu, nechte ji úplně rozpustit a vývar dejte stranou.
Kuřecí prsa nakrájejte na kousky, hlívu očistěte a nakrájejte na kousky. V hrnci na másle opečte nakrájené maso, hlívu ústřičnou, jemně nakrájenou cibulku a zalijte bílým vínem. Směs přiveďte do varu, přidejte propláchnutou rýži, bazalku a tymián, sůl, pepř, vegetu a za stálého míchání vařte, dokud se tekutina skoro nevyvaruje.
Rýži zalijte vývarem a dusíme za občasného míchání dokud rýže není měkká. Podle potřeby dolévejte vývar. Před koncem varu přidejte nastrouhaný sýr. Rýže je uvařená asi za 40 min.

Podobné recepty:

Šafránové rizoto s modrým sýrem, s grilovanými krevetami na česneku a limetkou, Rizoto s brokolicí, Rizoto s brokolicí, Srbske brambory, Pikantní zapékané rizoto