Vinařské hovězí plátky

Potřebujeme:

4 plátky hovězího masa, 20 g mrkve, 20 g celeru, 20 g petržele, 20 g cibule, 20 g rajského protlaku, 4 lžíce červeného vína, 1 PL citronové šťávy, 1 bobkový list, 4 zrnka celého pepře, 4 zrnka nového koření , mletý pepř, cukr, olej, sůl

Jak na to:

Hovězí plátky po obvodu nařízněte, maso naklepejte, osolte a opepřete.
Na oleji osmahneme nadrobno posekanou cibuli a nakrájenou kořenovou zeleninu, přidejte plátky masa a krátce jejich poduste. Pak k masu přimíchejte rajčatový protlak, červené víno, citrónovou šťávu, bobkový list, pepř a dusíme doměkka. Maso vyjměte, omáčku propasírujte a podle chuti oslaďte.
Plátky masa podávejte polité omáčkou. Vhodnou přílohou je bramborová knedlík a červené zelí.

Podobné recepty:

Hovězí plátky s bylinkami a sýrem, Ostré hovězí závitky, Hovězí maso na celer, Grilované hovězí roštěná s cibulí, Hovězí závitky s vejcem