Vánoční rybí polévka
1 hlava z kapra, 100 g mlíčí (jiker), 20 g cibule, 100 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel), 40 g másla, 50 g hladké mouky, 2 dl mléka, 10 g tuku, zelená petrželka, polévkové pepř, sůl, 80 g sendviče
Jak na to:Hlavu očistěte a uvařte do měkka v osolené vodě. Zeleninu a cibuli pokrájejte na drobno a poduste na másle. Přidejte sůl, zaprášíme moukou, osmahneme a zalijeme vývarem z rybí hlavy.
Mléče (jikry) opláchněte ve vlažné vodě, posekejte nadrobno. Přidejte do polévky a povařte.
Na konec dejte do polévky kousky masa sklizené z rybí hlavy, přilijte mléko, dochutíme polévkovým kořením a osolte.
Podávejte s na kostičky nakrájeným a na tuku osmaženým sendvičem a posekanou petrželovou nať.
Vánoční rybí polévka, Kyselá garnátová polévka, Novoroční bábovka, Rychlá rybí polévka, Rybí polévka