Jarní bramborový salát s ředkvičkami
16.12.2011
20 g brambor, 100 g ředkvičky, 100 g hlávkového salátu, nať mladého pórku, 100 g jogurtu, 1 vejce, 5 cl acidofilního mléka, citronová šťáva, sůl
Zálivka: jogurt, mléko, citronová šťáva, sůl
Ve slupce uvařené brambory po vychladnutí oloupejte a pokrájejte na jemné plátky. Ředkvičky nastrouhejte, salát a pórů nať nakrájejte na nudličky. Vše dobře promíchejte a zalijte zálivkou. Tu si připravte smícháním jogurtu, mléka, citronové šťávy a dochuťte solí. Promíchejte a ozdobte plátky na tvrdo uvařeného vejce.
TIP: Salát je vhodný jako příloha zejména k masitým jídlům bez omáček.
Jarní bramborový salát s ředkvičkami, Míchaný zeleninový salát, Bramborový salát s celerem a jablky, Sýrové kornoutky, Jogurtová omáčka