Bedle na víně

Potřebujeme:

½ kg bedly, 1 dcl bílého vína, 1 PL oleje, 5 dkg anglické slaniny, šťávu z ½ citrónu, máslo, pepř, sůl

Jak na to:

Hlavičky bedly oloupejte a z obou stran prudce osmahneme na oleji. Pak je narovnejte do zapékací misky vymazané máslem. Osolte je a opepřete (nešetřete). Nožičky bedly a slaninu nakrájejte na kostičky a osmahneme na zbylém oleji. Pak podlijeme vínem a povařte. Ochuťte citrónovou šťávou a nalijte na bedly. Pečte ve středně teplé troubě asi 30 min. Jako příloha je vhodné bílé pečivo.

Podobné recepty:

Broskvový salát s vínem, Husí játra s hruškami, Husí játra s hruškami, Kuře na jehle s brokolicí na víně, Jelení kýta ve víně