Bedle na víně
17.2.2012
½ kg bedly, 1 dcl bílého vína, 1 PL oleje, 5 dkg anglické slaniny, šťávu z ½ citrónu, máslo, pepř, sůl
Jak na to:Hlavičky bedly oloupejte a z obou stran prudce osmahneme na oleji. Pak je narovnejte do zapékací misky vymazané máslem. Osolte je a opepřete (nešetřete). Nožičky bedly a slaninu nakrájejte na kostičky a osmahneme na zbylém oleji. Pak podlijeme vínem a povařte. Ochuťte citrónovou šťávou a nalijte na bedly. Pečte ve středně teplé troubě asi 30 min. Jako příloha je vhodné bílé pečivo.
Podobné recepty:Broskvový salát s vínem, Husí játra s hruškami, Husí játra s hruškami, Kuře na jehle s brokolicí na víně, Jelení kýta ve víně