Šlehačková roláda

19.10.2012
Potřebujeme:

Těsto: 6 vajec, 6 PL moučkový cukr, ½ vanilkového cukru, špetka soli, šťáva z ½ citronu
Náplň: 250 ml smetana ke šlehání, 1 ztužovač do šlehačky, 1 PL moučkového cukru, ½ vanilkového cukru

Jak na to:

Bílka, špetku soli, vanilkový cukr a šťávu z citronu vyšlehejte do hustá, přidejte práškový cukr a postupně žloutku. Natřena na plech vyložený papírem. Pečte ve výhrou trouby. Upečené srolujte i s papírem a nechte vychladnout.

Šlehačku vyšlehejte se ztužovačem, do polohusté zamíchejte vanilkový a moučkový cukr a došlehejte do hustá. Natřena na vychladlo těsto, srolujte a nechte v chladu ztuhnout.

Podobné recepty:

Šlehačková roláda, Šlehačková roláda, Chřest se šunkou, Bezlepková šlehačková bábovka, Plňená roláda