Alsaská pivní polévka
7.6.2012

1 pórek, 1 cibule, 100 g karotky, hladká mouka, máslo, 2 dl sladké smetany, 1 žloutek, 1 l kuřecího vývaru, ½ l světlého piva, 2 lžíce zakysané smetany, pepř, sůl
Jak na to:Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a na kolečka pokrájený pórek. Přidejte hladkou mouku, promíchejte a krátce osmažte. Přidejte pivo, vývar, sůl, pepř a vaříme asi 20 min. Uvařenou polévku rozmixujte, přidejte smetanu rozmíchanou se žloutkem a ještě krátce mixujte. Zvlášť rozmixujte nastrouhanou karotku se smetanou. Podávejte tak, že na talíř dejte hromádku karotky se smetanou a opatrně dolijte krémovou polévku.
Podobné recepty:Pivní polévka, Pivní polévka, Alsaská studená polévka, Pivní sýr, Pšenično-žitný z pivního kvásku