Zapékaný lilek s masem (musaka)

Potřebujeme:

3 středně velké lilky, 500g hovězí mleté, 1 středně velká cibule, 4 stroužky česneku, olivový olej, 150ml rajčatová kaše / přetlak, 400g drcené sterilizované rajčata, 1ČL mletá skořice, 2 žloutky, 2PL hladká mouka, 1PL máslo, 400ml mléko, sůl , mletý pepř, 50g strouhaný sýr (nejlépe parmezán), bobkový list, muškátový oříšek

Jak na to:

Lilek nakrájejte na kolečka asi 0,5 cm široké. Osolte a nechte odteče ze šťávy. Jednotlivé kolečka opražte nebe ogrilujte (Nejlépe nasucho na pánvi). Na pánví pomalu míchejte rajčatového protlak až Ppokud není hustý a osolte.
Do ohnivzdorné mísy uložte vrstvu opečeného lilku, na něj vrstvu šunky, pak kousky měkkého sýra a posypte strouhání parmazánu. Toto opakujte 3 - 4 krát. Vložte do trouby a zapečte při asi 180 ° C 25 - 30 min. (Průběžně kontrolujte)

Podobné recepty:

Zapékaný lilek, Musaka, Špíz s drůbežím masem a lilkem, Plněné lilky, Zapékaný lilek se sýrovo-smetanovou náplní