Křehké těsto na pizzu

2 vejce, 400 g mouky, 150 g másla (tuku), 1 lžičku cukru, 1 lžičku prášku do pečiva, tuk na vymazání formy, sůl
Jak na to:Mouku prosejte na desku. Přimíchejte prášek do pečiva, cukr a sůl. Tuk nakrájejte na plátky a spolu s vejci přidejte do mouky. Směrem zvenku dovnitř vypracujte jednolité těsto. Zabalte do vlhké utěrky a nechte odpočívat v chladničce asi 1 hodinu. Vyválejte na pomoučněném vále a vložte do vymazané formy na pizzu. Vlastnosti tohoto cesta určuje množství a kvalita tuku. Na jeho přípravu by se měl používat pouze prvotřídní tuk. Křehké těsto lze dobře uchovávat. Zabalené do alobalu vám vydrží na chladném místě i 5 dní.
Tip: Křehké těsto se snadno připaluje. Abyste tomu předešli, používejte zahřáté máslo, ale na druhé straně nesmí být velmi měkké. Důležité je i to, aby se všechny přísady promíchaly co nejrychleji, protože máslo jinak vystoupí na povrch.
Křehké těsto, Pizza se čtyřmi druhy sýra, Pizza se čtyřmi druhy sýra, Těsto na pizzu, Pizza podle chuti