Dort s bílým hroznem

4.7.2012
Potřebujeme:

1/8 l bílého vína, 100 g + 4 PL cukru, 2 vejce, 1/8 l smetany, 200 g mouky, šlehačka, citronová šťáva, 1 vanilkový cukr, 400 g bílého hroznů, 12 g želatiny, 130 g ztuženého tuku, ořechy

Jak na to:

Z mouky, cukru, vajec a tuku zpracujte křehké těsto, které nechte v chladničce odpočinout. Potom těsto rozválejte na placku, kterou dejte do dortové formy. Na několika místech těsto propíchněte vidličkou, a pečte asi 20 min.
Želatinu namočte na 10 min. do studené vody, když napuchne, rozvařte ji na mírném ohni. Žloutky ušleháme s 2 PL studené vody na hustou pěnu, přidejte cukr, citronovou šťávu, bílé víno a želatinu. Z bílků ušleháme sníh, postupně přišlehávejte smetanu a vanilkový cukr. Když začne hmota tuhnout, spojte je žloutkovou masou. Krémem potřete korpus, horní plochu vyplňte bobulky hroznů. Okraje ozdobte šlehačkou a posypte oříšky.

Podobné recepty:

Salát s hroznem, Dort k prvním narozeninám, Sněhové řezy s hroznem, Nepečený Pudinkový dort s hroznem, Goral - unique for glass