Bramborové pusinky / věnečky

Potřebujeme:

400 g brambor, 50 g másla, 1 vejce, 2 žloutky, 50 g parmezánu, vegeta

Jak na to:

Očištěné brambory uvařte doměkka v osolené vodě, uvařené prolisujeme. V míse utřeme máslo a žloutky do pěny, přidejte vegetu, prolisované brambory, vejce, nastrouhaný sýr.
Řidší těsto naplňte do cukrářského sáčku a na vymaštěný plech stříkejte pusinky, nebo věnečky. Ty potřete bílkem a pomalu pečte v troubě.

TIP: Podávejte k pečenému masu. Můžete použít i na obložené mísy.

Podobné recepty:

Bramborové věnečky, Bramborové pusinky, Bramborové pusinky, Vínové věnečky, Drůbeží kapsičky s nivou a bramborovými pusinkami