Vařená fazole s hlívou

17.2.2012
Potřebujeme:

400 g tmavé fazolí, 300 g barevných paprik, 300 g hlívy ústřičné, 200 g uvařené rýže, olivový olej, pepř, sůl, čerstvá majoránka

Jak na to:

Tmavou fazoli před vařením namočte na pár hodin do studené vody. Potom vodu slijte, přidejte čistou vodu a fazole uvaříme doměkka. Po uvaření sceďte a odložte. Očištěné barevné papriky nakrájejte na nudličky. Hlívu rozeberte na menší kousky a spolu s nakrájenou paprikou orestujte v pánvi na olivovém oleji. Orestovanou směs promíchejte s uvařenou fazoli. Ochuťte solí a mletým pepřem. Podávejte s uvařenou rýží. Ozdobte čerstvou majoránkou.

Podobné recepty:

Fazolový salát s hlívou, Fazolová polévka s hlívou, Fazolový salát, Šunková s hlívou, Šunková pomazánka s hlívou