Plněné králičí řízky

Potřebujeme:

4 plátky králičího masa (po 15 dkg), 1-2 PL nastrouhaného sýra, polohrubá mouka podle potřeby, pepř, sůl
Náplň:, 2-3 lžíce oleje, 1 cibule, 1 PL tuku, 1 hrnek nakrájených hub, 1-2 PL na jemno posekané petrželky, 1-2 vejce, pepř, sůl

Jak na to:

Maso rozklepeme tence. Osolte, opepřete, potřete nádivkou, posypte sýrem a přeložte napůl. Okraje naklepněte paličkou na maso a sepněte párátky nebo jehlami na závitky. Poprašte jejich moukou a z obou stran opékejte na rozehřátém oleji 3-4 min. Poklademe je na tenká kolečka nakrájenou cibuli, mírně podlijeme vodou a pod pokličkou dusíme doměkka.

Náplň: Na tuku osmahneme nakrájené houby a dusíme, až se přebytečná tekutina odpaří. osolte, opepřete, vmíchejte na jemno posekanou petrželku, rozšlehané vejce a míchejte dokud vejce ztuhne.

Podobné recepty:

Smažené marinované králičí řízky, Plněné řízky nivou a broskvemi, Biftek s králíka, Plněné kuřecí řízky, Plněné kuřecí řízky