Římské sýrové noky
15.12.2011

150 g mouky, 50 g másla, 40 g ementálu, 20 g parmezánu, ½ l mléka, 2 vejce
Jak na to:V hrnku vydělejte mouku s vejci a pomalu přilévejte mléko. Přidejte ementál nakrájený na kostičky a postavte na oheň. Míchejte, dokud směs nezhoustne, pak ji osolte a přidejte do ní ½ dávky másla. Když těsto vychladne, za pomoci lžičky vykrajujte noky, vkládejte je do mísy potřené máslem, Překládejte kousky zbylého másla a posypte strouhaným parmazánem. Mísu zakryjte a masu chvíli zapečte v troubě.
Podávejte horké jako přílohu k dušenému hovězímu masu nebo jako samostatné jídlo.
Sýrové noky, Odpalované noky, Zeleninová polévka se sýrovými noky, Římské noky , Roštěnky v římském hrnci