Římské noky

Potřebujeme:

750 ml mléka, 250 g krupice, 2 žloutky, 150 g strouhaného parmezánu, 50 g másla, sůl, mletý pepř, troška strouhaného muškátového oříšku, máslo a parmezán k omaštění a posypání

Jak na to:

Mléko zahřejeme na mírném ohni a postupně za stálého míchání přidáváme krupici a vaříme tak dlouho, až hmota zhoustne. Odstavíme z ohně, přimícháme ušlehané žloutky, strouhaný sýr a máslo, sůl, strouhaný muškátový oříšek a hmotu dobře prohněteme. Pak hmotu rozetřeme na vodou vypláchnutý plech o síle asi 1 cm a necháme řádně vychladnout. Z vychladlé hmoty vykrajujeme kolečka nebo čtverečky, které dáme ve vrstvách do máslem vymazané ohnivzdorné misky. Každou vrstvu posypeme strouhaným sýrem, pokapeme rozpuštěným máslem a zakončíme vrstvou parmezánu. Přelijeme zbytkem másla a zapékáme dozlatova v mírně vyhřáté troubě.

Podobné recepty:

Římské sýrové noky, Odpalované noky, Roštěnky v římském hrnci, Krková polévka, Římské kuře