Králík pečený na česneku

Potřebujeme:

záda a stehna z králíka, 5 stroužků česneku, 1 cibule, olej, 200 ml zeleninového vývaru, 100 ml sladké smetany, 1 PL hořčice, sušená bazalka, pepř, sůl

Jak na to:

Omyté, odblaněne maso osušte, prošpikujeme plátky česneku, osolíme, opepříme a na několik hodin dejte na chladné místo. Cibuli nakrájenou nadrobno osmahneme na rozehřátém oleji, vložte maso a opečte ze všech stran. Podlijte částí horkého vývaru, přikryjte a ve vyhřáté troubě pečeme doměkka. Během pečení maso obracejte, prolévejte šťávou a podlévejte zbylým vývarem. Měkké maso odkryjte, polijte smetanou rozšlehanou s hořčicí a bazalkou a dopečeme dočervena. Podávejte s dušenou zeleninou a knedlíčky z odpalovaného těsta.

Podobné recepty:

Králík pečený s paprikou, Králík - pečený, Pečený králík, Králík pečený ve směsi, Pečený králík