Krůtí maso s těstovinami v sýrové omáčce

11.8.2011
Potřebujeme:

300 g dlouhých těstovin (např. spaghettini), 1 velká odjádřená červená paprika nasekaná na jemno, 1 oloupaný a utřený stroužek česneku, 1 lžíce olivového oleje, 450 g krůtích plátků nakrájených na proužky, 450 g očištěných cuket nakrájených na tenké proužky, 100 g nízkotučného krémového sýra, po 1/4 lžičce sušeného tymiánu a majoránky, 100 ml drůbežího vývaru, čerstvě mletý černý pepř, 30 g strouhaného parmezánu

Jak na to:

Těstoviny uvaříme. Mezitím smícháme ve velkém vhodném kastrolu cibuli, papriku, česnek a olej, zakryjeme a dusíme při nejvyšším stupni 3 minuty do měkka. Přidáme krůtí maso, zakryjeme a dusíme při nejvyšším stupni 4 minuty - po 2 minutách promícháme. Přidáme cukety, zakryjeme a dusíme při nejvyšším stupni 6 minut - každé 2 minuty promícháme. Pak slijeme vydušenou šťávu a ponecháme ji stranou.
V menší míse smícháme krémový sýr, tymián, majoránku a trochu pepře, potupně do směsi přidáváme vyvařenou šťávu a drůbeží vývar a mícháme, až získáme hladkou omáčku. Nalijeme jí na směs masa a zeleniny a důkladně promícháme. Zakryjeme a minutu pečeme při nejvyšším stupni.
Těstoviny slijeme a vmícháme do krůtí směsi. Přidáme parmezán, zakryjeme a necháme ještě 1-2 minuty prohřát při nejvyšším stupni. Hotové jídlo hned podáváme.

Podobné recepty:

Krůtí maso se žampiony, paprikou a těstovinami, Kuře v sýrové omáčce, Pečené krůtí stehno v zeleninové omáčce, Pečené krůtí stehno v zeleninové omáčce, Kuřecí na smetanové omáčce