Hovězí polévka s kukuřicí

Potřebujeme:

1 lžíce sójové omáčky, 2 lžíce suchého sherry, 1/2 lžičky jemného hnědého cukru, 450 g hovězího ramínka bez oleje nakrájeného na tenké proužky, 1 lžíce olivového oleje, 1 velká oloupaná cibule nasekaná na drobno, 1 oloupaný a utřený stroužek česneku, 200 g mladé kukuřice nakrájené na kousky, 120 g hub, otřených a nakrájených na plátky, 1 litr hovězího vývaru, 1 lžíčka rajského protlaku, 1/4 lžičky soli, čerstvě mletý černý pepř, 30 g měkkého másla, 1 lžíce hladké mouky

Jak na to:

V míse smícháme sójovou omáčku, sherry a hnědý cukr. Přidáme proužky hovězího masa a hodinu necháme marinovat. Marinádu slijeme a uschováme.
Ve větším hrnci rozehřejeme olej a proužky masa 3 minuty smažíme mírně do hněda. Pomocí sítové naběračky přeložíme maso na talíř. Do kastrolu přidáme cibuli, česnek, kukuřici a houby a necháme 3 minuty osmahnout. Přilijeme vývar, rajský protlak, zbylou marinádu, sůl a trochu pepře. Uvedeme do varu, snížíme teplotu, přikryjeme pokličkou a necháme 10 minut vařit.
Promísíme máslo s moukou, až vznikne kašička, a přimícháme ji do polévky. Za stálého míchání uvedeme do varu, pak zmírníme teplotu a vmícháme do polévky proužky masa. Vaříme asi 3 minuty, dokud polévka mírně nezhoustne a maso se neprohřeje. Podáváme s čerstvým pečivem.

Podobné recepty:

Kukuřičná polévka, Hovězí polévka s těstovinami, Kuřecí soté s kukuřicí, Norská vánoční polévka, Selská hovězí polévka